Ruitijd (1)

- Moeten de duiven tijdens de rui gekuurd worden voor paratyfus. Kijk hier is mijn standpunt duidelijk. Hokken die al eens vaker last hebben van Salmonella nemen nu ook best hun voorzorgen en kuren de duiven. Hokken die nooit last hebben van paratyfus blijven er ook nu best van af!.
- Doet baytril iets aan de rui? Neen baytril geeft geen beschadiging van veren indien men de normale dosis van 2 ml per liter toch respecteert.
- Moet ik kuren voor trichomonas tijdens de rui? Blind kuren zou ik zeker niet aanraden maar natuurlijk mogen de duiven niet doodziek zijn van de trichomonen, anders gaat dit zeker de rui verstoren.
- Hoe vaak moet ik vitaminen verstrekken tijdens de rui? Ik adviseer 2 tot 3 keer per week, dat moet zeker voldoende zijn. Afhankelijk van het product kan men dat over het voer of in het drinkwater doen al krijgt dat eerste mijn voorkeur.
- Moet ik nog sedochol bij de rui-mineral geven? Neen rui-mineral bevat reeds voldoende methionine en choline de 2 voornaamste bestanddelen van sedochol. Daarbij wordt rui-mineral nog extra aangevuld met mineralen, dus ruim voldoende voor een perfecte rui door te komen.
- Mag ik Kaucabam geven tijdens de rui.? Vanzelfsprekend! Kaucabam is een natuurproduct, een probiotica en die schaden absoluut nooit. Integendeel, kaucabam zorgt voor gezonde duiven en die ruien goed!
- Is thee gunstig tijdens de rui? Thee is altijd goed om geven en zelf geven we dit ook regelmatig tijdens de rui en wintertijd. Thee-spec is daarbij een ideaal extract dat gemakkelijk rechtstreeks in het drinkwater kan toegevoegd worden en weinig werk vergt dus.
- Moet ik pokken behandelen tijdens de rui? Neen, pokken is een virus infectie en daarbij bestaat er geen goede behandeling voor. Laat de duiven rustig ruien, de pokken overwinnen ze wel vanzelf.
- Mag ik pichones geven tijdens de rui? Jazeker, ook hier gaat het over een natuurproduct, in dit geval ééntje dat de weerstand gaat verhogen en dit is absoluut raadzaam om te geven tijdens de rui. 3 keer per week is voldoende, de mest gaat er trouwens heel mooi van worden.